Jandarma Uzman Erbaş başvuruları nasıl yapılır?







Jandarma Genel Komutanlığı, Sözleşmeli Uzman Erbaş alımı yapacak. Peki Jandarma Uzman Erbaş başvuruları nasıl yapılır? Sınav ne zaman yapılacak?





Jandarma Uzman Erbaş başvuru işlemleri için tıklayınız





Jandarma Genel Komutanlığı, Sözleşmeli Uzman Erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla, Jandarma Komando ile Jandarma Asayiş birliklerinde istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Uzman Erbaş statüsünde alım yapacak. Peki Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş alımı başvuruları nasıl yapılır? Sınav ne zaman yapılacak?





JANDARMA SÖZLEŞMELİ UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?





Jandarma Genel Komutanlığı'nın Sözleşmeli Uzman Erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla personel temin edilecektir. Temin; lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş/er olarak tamamlamış veya halen silah altında bulunan adaylar ile 29 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla terhis tarihlerinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş yaşını bitirmemiş olanlar arasından Jandarma Komando ile Jandarma Asayiş birliklerinde istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Uzman Erbaş statüsünde yapılacaktır.





Ön başvurular, www.jandarma.tsk.tr internet adresinden 29 Mayıs - 30 Haziran 2017 (saat 17:00’a kadar) tarihleri arasında yapılacak. Daha önce başvuru yapan, seçme aşamalarını geçip rapor alan (Başarılı) adaylar başvuru yapmayacak.





Uzman Erbaş ön başvuruları, internet üzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Asıl başvurular ise, istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacaktır.





Ön başvuruları uygun görülen adayların yazılı sınavı, kayıt kabul işlemleri, bedeni yetenek sınavı ( BYS ) ve mülâkat sınavları Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Beytepe /ANKARA adresinde icra edilecektir. Seçim aşaması işlemleri tamamlanarak, başarılı olan adaylar sağlık raporu almak üzere sevk edilecektir.





BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR NELER?





a . Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,





b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,





c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beşyaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),





ç. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 198 8 tarihi ve sonr asında doğanlar),





d. Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak (29 Mayıs 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),





e. Tüm sınavları geçen adaylar için; sevk edildikleri hastanelerden “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur” kayıtlı sağlık raporu almış olmak,





f. En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, kılavuzda yer alan Boy - Kilo Tablosunda oranları tablosunda (TABLO - 1) belirtilen değerler içerisinde bulunmak. Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.





g. TSK’da daha önce subay (yedek subay dahil) , astsubay, uzman jand arma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş ve er (Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda yer alan hükümler hariç ; üçüncü hizmet yılını tamamlamış dördüncü hizmet yılında olduğuna dair belgeyle geleceklerdir.) olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.





ğ. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, işi tme ve görmede kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde veya kapalı yerlerinde belirlenen kriterlere uygun olmayan yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmamak. Türkçeyi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak).





h. Güvenlik soruşturması olumlu olmak.





ı. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 148’inci maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmamak.





i. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.





j. Tutum ve davranışları ile yasadışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.





k. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.





l. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi (TABLO - 2) almış olmak.





m. Askerlik hizmetini yapmış veya 29 Temmuz 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumda olmak,





n. Başvuru, sınavlar, kayıt kabul işlemleri esnasında, adaydan istenen bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam ve doğru olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.

Konular

Jandarma polen ve böcekle suçlu arayacak
Özel Güvenlik Denetleme Eğiticilerinin Eğitimi Başladı
2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarına kısa dönem askerlik var mı?
Polis memuru için açıktaki süreler zorunlu şarkta sayılır mı?
Emniyet misyon koruma sınav sonuçları açıklandı
Polise ve jandarmaya neden ek gösterge verilmiyor?
Uzman erbaşlara, memurluğa atanmak için 7 yıl hizmet şartı getirilmesi Anayasa'ya aykırı mı?
POMEM'lere önlisans mezunları başvuruda bulunabiliyor mu?
Polislerin zorunlu ikinci bölge atamaları en fazla kaç defa ertelenebilir?
POMEM mülakat tarihleri belli oldu
POMEM mülakat sınavı giriş yerleri açıklandı
Kıdemli başpolislik sonuçları açıklandı
KPSS şartı olmadan özel harekat polisi alınmaya devam edecek mi?
Emniyet 2018 genel atama takvimini açıkladı
Emniyet Genel Müdürlüğünün Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapıldı
Misyon koruma sınavını kazananlar hangi ülkeleri tercih edebilecek?
Polisin çalışma saatleri ne zaman değişecek?
Sefer görev emri nedir?
Gümrük kapıları nasıl korunuyor? Yüz tanıma sistemleri nasıl çalışıyor?
POMEM adaylarına yönelik bilgiler
Bekçiliğe giriş şartları değişti
Polis adaylarının yaş düzeltme talepleri karşılanacak mı?
Polis ve jandarmanın disiplin cezalarını düzenleyen Kanun yayımlandı
POMEM'de yaş hesabı yanlış mı yapıldı?
Emniyette terfi sınavı takvimi belli oldu
Deniz Kuvvetlerine sözleşmeli er alımında kesin kayıt ile ilgili bilgiler
İlkokul mezunu polis olabilir mi?
Emniyette İHA büro amirliği kurulacak
POMEM eğitim sonu sınav ne zaman?
Bedelli askerlik çıkıyor mu?