Uçuş Harekat Uzmanı Lisans Yönetmeliği Yayımlandı

Uçuş harekat uzmanı personelinde aranacak nitelikler, bu kişilere verilecek eğitimler, uygulanacak sınavlar, lisanslandırmayla ilgili usul ve esaslar belirlendi.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün "Uçuş Harekat Uzmanı Lisans Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Buna göre, yönetmelik kapsamında yetkilendirilmeyen kuruluşlar uçuş harekat uzmanı eğitimi veremeyecek. İlk defa yetki almak için başvuran eğitim kuruluşlarından bilgi ve belge istenecek. Genel müdürlük tarafından gerekli nitelikleri taşıdığının tespiti halinde fiziki şartlar ile eğitim olanaklarının yerinde görülmesi maksadıyla ilgili kuruluş tesislerinde denetleme yapılacak. Yetki belgesi, gerekliliklerin sağlanması koşuluyla genel müdürlük tarafından düzenlenecek ve belli aralıklarla yenilenecek. İlk yetkilendirme en fazla bir yıl için düzenlenecek. Yenileme süreleri üç yıldan fazla olamayacak.
Lisanslandırılan uçuş harekat uzmanları, uçuş emniyetini ihlal ederse geçerli lisansları 6 ay süre ile askıya alınacak.
Uçuş harekat uzmanı lisansı 2 yıl için düzenlenecek.
Uçuş harekat uzmanı eğitimi konusunda yetkilendirilen kuruluşlar ile kendi uçuş harekat uzmanı personeli için eğitim vermeye yetkilendirilmiş havayolu işletmeleri, mevcut durumlarını en geç 6 ay içerisinde bu yönetmeliğin ilgili hükümlerine uygun hale getirmek zorunda olacak.
Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten önce yetkilendirilen eğitim kuruluşu bünyesinde veya kendi uçuş harekat uzmanı personeli için eğitim vermeye yetkilendirilmiş havayolu işletmelerinde eğitime başlamış olan uçuş harekat uzmanı adaylarının lisans işlemleri 31 Aralık 2016 tarihine kadar uçuş harekat uzmanı lisans yönetmeliğine göre tamamlanacak.
Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Gemi Söküm Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Buna göre imar planı uygulamalarından kaynaklanan nedenlerden ötürü, yönetmelik kapsamında diğer kurum ve kuruluşlar nezdinde alınması ve idareye ibraz edilmesi gereken belgeleri alamayanlar 28 Şubat 2017 tarihine kadar eksik belgeleri ibraz edecekler.
Konular
- Jandarma polen ve böcekle suçlu arayacak
- Özel Güvenlik Denetleme Eğiticilerinin Eğitimi Başladı
- 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarına kısa dönem askerlik var mı?
- Polis memuru için açıktaki süreler zorunlu şarkta sayılır mı?
- Emniyet misyon koruma sınav sonuçları açıklandı
- Polise ve jandarmaya neden ek gösterge verilmiyor?
- Uzman erbaşlara, memurluğa atanmak için 7 yıl hizmet şartı getirilmesi Anayasa'ya aykırı mı?
- POMEM'lere önlisans mezunları başvuruda bulunabiliyor mu?
- Polislerin zorunlu ikinci bölge atamaları en fazla kaç defa ertelenebilir?
- POMEM mülakat tarihleri belli oldu
- POMEM mülakat sınavı giriş yerleri açıklandı
- Kıdemli başpolislik sonuçları açıklandı
- KPSS şartı olmadan özel harekat polisi alınmaya devam edecek mi?
- Emniyet 2018 genel atama takvimini açıkladı
- Emniyet Genel Müdürlüğünün Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapıldı
- Misyon koruma sınavını kazananlar hangi ülkeleri tercih edebilecek?
- Polisin çalışma saatleri ne zaman değişecek?
- Sefer görev emri nedir?
- Gümrük kapıları nasıl korunuyor? Yüz tanıma sistemleri nasıl çalışıyor?
- POMEM adaylarına yönelik bilgiler
- Bekçiliğe giriş şartları değişti
- Polis adaylarının yaş düzeltme talepleri karşılanacak mı?
- Polis ve jandarmanın disiplin cezalarını düzenleyen Kanun yayımlandı
- POMEM'de yaş hesabı yanlış mı yapıldı?
- Emniyette terfi sınavı takvimi belli oldu
- Deniz Kuvvetlerine sözleşmeli er alımında kesin kayıt ile ilgili bilgiler
- İlkokul mezunu polis olabilir mi?
- Emniyette İHA büro amirliği kurulacak
- POMEM eğitim sonu sınav ne zaman?
- Bedelli askerlik çıkıyor mu?