Özel güvenlik nerelerde çalışabilir?
Büyükşehirlerde yaşanan terör olaylarıyla birlikte vatandaşta oluşan kaygı, özel güvenlik talebini arttırdı... Başta AVM'ler olmak üzere, siteler, okullar, pasajlar özel güvenlik talebinde bulunuyor.
Büyükşehirlerde yaşanan terör olaylarıyla birlikte vatandaşta oluşan kaygı, özel güvenlik talebini arttırdı... Başta AVM'ler olmak üzere, siteler, okullar, pasajlar özel güvenlik talebinde bulunuyor... Şirketler, yoğunluğu, verdikleri iş ilanları ile karşılamaya çalışıyor...
Ankara, İstanbul ve son olarak Bursa... Terör boş durmuyor. Türkiye'nin dört bir yanında canlı bomba eylemleri yaşanmaya devam ediyor. Artan saldırılar, güvenlik kaygısının üst seviyeye çıkmasına neden oldu.
Yaşanan güvenlik zafiyeti, özel güvenlik şirketlerine olan talepte patlama yaşanmasına sebep olurken, gazetemize konuşan sektör yetkilileri, yaşanan terör olaylarından sonra vatandaşta oluşan panik nedeniyle özellikle AVM, kamu kurumları ve halka açık kontrollü alanlarda talebin arttığını söyledi.
AVM, SİTE VE KAMUDA TALEP PATLADI
Gazetemize konuşan Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği Başkanı Cengiz Kıvılcım, yaşanan son terör olaylarının özel güvenlik talebinde patlamaya sebep olduğunu söyledi. Kıvılcım, "Terör saldırılarından sonra haliyle halkta bir panik oluştu. Buna bağlı olarak özellikle AVM, toplu konut ve bazı kamu kurumlarında özel güvenlik talebinde artış gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.
İŞ BULMA SİTELERİNDE ÖZEL GÜVENLİK TALEBİ YOĞUNLUĞU
Terör saldırıları nedeniyle özel güvenlik görevlilerine olan talep hızla artarken firmalar meydana gelen açığı kapatmak için her yere iş ilanı veriyor. Popüler olan iş bulma sitelerinde, göze çarpan ilanların başında özel güvenlik geliyor. Ülkemizde AVM'lerden sitelere, hastanelerden şirketlere, metrolardan statlara birçok alanda 280 bin özel güvenlik görevlisi hizmet veriyor.
YÜZDE 10'LUK BİR ARTIŞ VAR
Özel güvenlik görevlilerine olan talep artışı hakkında gazetemize konuşan Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği Başkanı Murat Köse- reisoğlu da, "Saldırılardan sonra insanlardaki tedirginlik özel güvenlik talebini artırdı. Özellikle halka açık ve kontrol edilebilen; AVM, rezidans gibi alanlarda şuan için yüzde 10'luk bir özel güvenlik talebi artışı söz konusu. Bu talep ileride daha da artabilir" diye konuştu.
AVM'lerden sitelere, hastanelerden şirketlere, metrolardan üniversitelere, camilerden mezarlara, statlardan havaalanlarına birçok alanda göver yapan özel güvenlik görevlilerine talep, son terör saldırılarının ardından patlama noktasına geldi. Yaşanan terör olaylarından oluşan panik ve tedirginlik vatandaşı evlere hapsetti. AVM'lere ve kalabalık yerlere daha az çıkan vatandaşların bu korkusunu yenmek için güvenliği üst düzeye çıkarmak isteyen şirketler, AVM'lerde ve halka açık kontrollü yerlerde özel güvelik sayısını artırmaya gitti. Ayrıca kamu kurumları, hastaneler, üniversiteler ve halkın yoğun olarak kullandığı tüm alanlarda da özel güvenlik talebinde önemli bir artış yaşandı.
280 BİN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖREV YAPIYOR
ÖZEL güvenlik sektöründe belgeli şirket sayısı bin 200'ün üzerinde. Yaklaşık 280 bin kişilinin istihdam edildiği özel güvenlik sektöründe, sektör yetkilileri hem yayınlanan ilanlarda hem de ilanlara olan başvurularda önemli bir artış yaşandığını söylüyor. Sektördeki büyüklüğün bu yıl 7.5 milyar TL'yi geçmesi bekleniyor. Şuan Türkiye'de 1 milyon 700 bin sertifikası bulunan özel güvenlik bulunuyor.
AVM, SİTE VE KAMU KURUMLARINDA TALEP ARTTI
GAZETEMİZE konuşan Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği Başkanı Cengiz Kıvılcım, yaşanan son terör olaylarının özel güvenlik talebinde patlama yaşandığını söyledi. Kıvılcım, "Yaşanan terör saldırılarından sonra haliyle halkta bir panik oluştu. Buna bağlı olarak özellikle AVM, site ve bazı kamu kurumlarında özel güvenlik talebinde artış gösterdi" dedi. Özel güvenlik kadrolarının bunu karşılayacağını söyleyen Kıvılcım, özel güvenliklerin daha sağlıklı görev yapması için yetkilerinin artırılmasını da talep etti.Kamu kurumlarının terör örgütlerinin daha çok hedefinde olduğunu belirten Kıvılcım, buradaki özel güvenlik kadrolarının artırılması gerektiğini vurguladı.
ŞU AN YÜZDE 10'LUK BİR TALEP ARTIŞI VAR
Özel güvenlik görevlilerine olan talep artışı hakkında gazetemize konuşan Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği Başkanı E. Murat Kösereisoğlu, "Son terör saldırılarından sonra insanlardaki tedirginlik özel güvenlik talebini artırdı. Özellikle halka açık ve kontrol edilebilen; AVM, rezidans gibi alanlarda şu an için yüzde 10'luk bir özel güvenlik talebi artışı söz konusu. Bu talep ileride daha da artabilir" dedi.
SERTİFİKAYLA ÖZEL GÜVENLİK OLMAK MÜMKÜN
Çoğunluğu eğitimli olan özel güvenlik görevlisi olmak için, İçişleri Bakanlığı'nca faaliyet izin belgesi verilmiş özel eğitim kurumları tarafından verilen eğitimlere katılmak gerekiyor. Özel güvenlik kursları tarafından verilen eğitimleri başarı ile tamamlayanlar özel güvenlik sınavına girmeye hak kazanıyor. Sınavda başarılı olanlar özel güvenlik kimlik kartı alarak özel güvenlik görevlisi olarak çalışabiliyor. Özel güvenlik eğitimi veren kurumlarda yer alan pratik ve teorik eğitimlerde olay yeri koruma, kişi koruma, kalabalık yönetimi, temel ilk yardım eğitimi, silahlı eğitim gibi dersler ve patlayıcı maddeler ile uyuşturucu madde bilgileri veriliyor. Sertifikalar silahlı ve silahsız özel güvenlik sertifikası olmak üzere iki sınıfta veriliyor. Özel güvenlik görevlisi olarak çalışanlar 1500-2000 TL aralığında maaş alıyor.
Konular
- Jandarma polen ve böcekle suçlu arayacak
- Özel Güvenlik Denetleme Eğiticilerinin Eğitimi Başladı
- 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarına kısa dönem askerlik var mı?
- Polis memuru için açıktaki süreler zorunlu şarkta sayılır mı?
- Emniyet misyon koruma sınav sonuçları açıklandı
- Polise ve jandarmaya neden ek gösterge verilmiyor?
- Uzman erbaşlara, memurluğa atanmak için 7 yıl hizmet şartı getirilmesi Anayasa'ya aykırı mı?
- POMEM'lere önlisans mezunları başvuruda bulunabiliyor mu?
- Polislerin zorunlu ikinci bölge atamaları en fazla kaç defa ertelenebilir?
- POMEM mülakat tarihleri belli oldu
- POMEM mülakat sınavı giriş yerleri açıklandı
- Kıdemli başpolislik sonuçları açıklandı
- KPSS şartı olmadan özel harekat polisi alınmaya devam edecek mi?
- Emniyet 2018 genel atama takvimini açıkladı
- Emniyet Genel Müdürlüğünün Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapıldı
- Misyon koruma sınavını kazananlar hangi ülkeleri tercih edebilecek?
- Polisin çalışma saatleri ne zaman değişecek?
- Sefer görev emri nedir?
- Gümrük kapıları nasıl korunuyor? Yüz tanıma sistemleri nasıl çalışıyor?
- POMEM adaylarına yönelik bilgiler
- Bekçiliğe giriş şartları değişti
- Polis adaylarının yaş düzeltme talepleri karşılanacak mı?
- Polis ve jandarmanın disiplin cezalarını düzenleyen Kanun yayımlandı
- POMEM'de yaş hesabı yanlış mı yapıldı?
- Emniyette terfi sınavı takvimi belli oldu
- Deniz Kuvvetlerine sözleşmeli er alımında kesin kayıt ile ilgili bilgiler
- İlkokul mezunu polis olabilir mi?
- Emniyette İHA büro amirliği kurulacak
- POMEM eğitim sonu sınav ne zaman?
- Bedelli askerlik çıkıyor mu?